aposto-logo
TR
TREN
Bültenler
Radyo
Üyelik

Bültenler

Radyo

Aposto Üyelik

Aposto Hakkında

Kategoriler

SON HİKAYELER

SpektrumSpektrum

BÜLTEN SAYISI

🕊 23,5 Nisan

Dün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladık. 24 Nisan ise özellikle Ermeniler için, acı ve anmayla geçen bir gün. Hrant Dink'in yazısından yola çıkarak, bu iki günün arasındaki 23,5 Nisan'ı ele aldık.

24 Nis 2024

Spektrum
SpektrumSpektrum

HİKAYE

Bir ulusun egemenlik manifestosu: Misak-ı Milli ya da Ulusal And

Misak-ı Milli özü itibarıyla bir egemenlik bildirisiydi. "Milli Hâkimiyet" diye tanımlanan ve saltanatın yanı sıra dış güçlere karşı güçlü bir silah olarak geliştirilen bir ilkeler bütünüydü. Bu süreç Amasya Tamimi ile başlamış ve 28 Ocak'ta noktalanmış bir evreyi kapsıyordu. Cumhuriyet Türkiyesi'ne giden yolun temel felsefesi altı ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmiş oluyordu.

Toplumsal Tarih

·

24 Nis 2024

SpektrumSpektrum

HİKAYE

İki günün arasında bir hafıza mekanı: 23,5

Hrant Dink'in vurulduğu kaldırımda bir plaket, plaketin sol tarafında bir polis kulübesi, sağ tarafında on yıllarca Agos gazetesine ev sahipliği yapan tarihî bir bina var. Buraya girdiğinizde bir kişinin, bir gazetenin, bir toplumun hâlâ inşa edilmekte olan hikayesinin parçası hâline geliyorsunuz. Hrant Dink Vakfı, gelenleri kendilerinden de bir iz bırakmaya davet ediyor.

Alp Akiş

·

24 Nis 2024

SpektrumSpektrum

HİKAYE

23 Nisan, nasıl 'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' oldu?

1921'den beri kutlanan 23 Nisan, nasıl Ulusal Egemenlik ile Çocuk bayramlarını aynı günde buluşturdu?

Alp Akiş

·

24 Nis 2024

Aposto FinTechAposto FinTech

BÜLTEN SAYISI

🧮 IFW 2024: 3.000 profesyonel, 65 oturum, 110 konuşmacı

Yerli ve küresel fintech ekosistemini buluşturan İstanbul Fintech Week 2024'ü değerlendirdiğimiz bu sayıda, "Dijital Finansın Öncüleri” ödüllerinin yeni sahiplerini öğreniyoruz.

24 Nis 2024

Aposto FinTechAposto FinTech

HİKAYE

'Dijital Finansın Öncüleri' belli oldu

KPMG Türkiye ile Finansal İnovasyon ve Teknoloji Derneği’nin (FINTR) düzenlediği “KPMG & FINTR – Dijital Finansın Öncüleri” ödülleri kazananlarla buluştu.

24 Nis 2024

Aposto FinTechAposto FinTech

HİKAYE

IFW 2024'ün ardından

Türkiye'nin ve küresel fintech ekosisteminin kalbi geçen hafta İstanbul'da attı. IFW 2024'ün ardından 2 günlük etkinliğin öne çıkanları.

24 Nis 2024

apéroapéro

BÜLTEN SAYISI

🗞️ Rakı zammı, Kuzguncuk mantarı

"Kuzguncuk mantarı" kurabiyesinin fiyatına yönelik tepkiler restoran ve kafelerin boykotuyla sonuçlandı. Cuma günü rakıya %17 oranında zam gelmesi bekleniyor. İstanbul'un en iyi beş şarap barı Forbes için listelendi.

24 Nis 2024

apéro gazete
apéroapéro

HİKAYE

Dondurma

İpeksi ve tatlı, temel bir dondurma tarifi.

24 Nis 2024

apéroapéro

HİKAYE

İstilacı türlere uzman çözümü: 'Sorunu yemek'

Çevresel ve ticari ekosistemlere zarar veren istilacı türleri kontrol altına alma çabaları sürüyor. Uzmanların bu konudaki çözüm önerisi "sorun"u yemek.

24 Nis 2024

apéroapéro

HİKAYE

Restoranlardaki yüksek fiyatlar boykot çağrılarına yol açtı

Hafta sonu çok sayıda kişi, sosyal medya üzerinden restoran ve kafeleri boykot çağrısında bulundu; fahiş fiyatlar nedeniyle işletme sahiplerini fırsatçılıkla suçladı.

24 Nis 2024

apéroapéro

HİKAYE

Liquid Death: Su satarak unicorn olunur mu?

Alüminyum kutularda sattıkları sular ve harika videolarıyla su pazarına yeni bir soluk getiren Liquid Death, geçen ay 67 milyon dolar yatırım aldı ve değerini 1.4 milyar dolara taşıdı. Peki "alt tarafı" su satan bu şirketin sırrı ne?

Gülşah Seyhan

·

24 Nis 2024

EXANTEEXANTE

BÜLTEN SAYISI

💸 İhracatçının kur çıkmazı

Dün yurt içinde piyasaların kapalı olduğu, sakin ve keyifli bir bayram günü geçirdik. Bugün ise piyasaların seyrinin yanı sıra TCMB tarafından açıklanacak olan reel kesim güven endeksi ve konut fiyat endeksi verilerini takip edeceğiz.

24 Nis 2024

Wiki
EXANTEEXANTE

HİKAYE

İhracatçının kur çıkmazı: İstanbul’da kayıp %20’yi aştı

Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan illere göre dış ticaret verileri, İstanbullu ihracatçıların kaybının yıllık bazda %20’nin üzerine çıktığını gösterdi. Konuyla ilgili Aposto’ya konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, gerçekleştirilen ihracatla ilgili Ticaret Bakanlığı ile TİM’in hesaplama yöntemi arasında farklılık bulunduğunun altını çizdi.

Emircan Yaman

·

24 Nis 2024

YAYINLARI KEŞFET

Aposto Gündem

Her sabah 06.30'da 5 dakikalık gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, politika, teknoloji ve hafta sonu ekleri; kısa, yalın, öz bir şekilde.

Kaydol
Aposto İstanbul

İstanbul'dan seçilmiş etkinlikler, kültür sanat ajandası, şehir gündemi, tematik rehberler ve şehrin sınırlarından taşmaya değecek davetler her hafta e-posta kutunda.

Kaydol
Quando

Türkiye’den ve dünyadan en önemli teknoloji, inovasyon, girişimcilik ve bilim haberleri.

Kaydol
Pareto

İş dünyasından içgörü, sektör analizleri ve gelecek öngörüleri her pazartesi ve cuma e-posta kutunuzda.

Kaydol
Duende

Her hafta sinema ve müzik evreninden söyleşiler, incelemeler, öneriler, podcast’ler ve keşif notları e-posta kutunda.

Kaydol